Om je goed te laten ontharen in Amersfoort ga je naar Joke Annink


Tips om je goed te ontharen

Ontharen is een trend geworden en het blijft groeien! Zowel vrouwen als mannen doen aan ontharen, van benen tot aan wenkbrauwen. Iedereen doet het wel, maar niet iedereen weet welke manier het fijnst is. Iedereen weet wel dat de eerste paar keer gevoelig kan zijn. Denk wel erom: Eenmaal begonnen is doorgaan! Welke van de zoveel verschillende ontharingsmiddelen zijn nou het handigst? Harsen, ontharen, scheren, epileren? Je krijgt van alle kanten telkens verschillende meningen. Maar wat is nou het beste en het fijnste? Er zijn immense mogelijkheden voor ontharen. Wat is nou beter voor welke plek? Wat is het makkelijkste? Antwoorden zijn hieronder te vinden.

Benen ontharen

Harsen en epileren is het beste en enige manier om je benen glad te maken. Je hebt 2 keuzes. Je kunt je laten harsen door een specialiste of je kan het makkelijk ook zelf doen. Eerste keer zal het gevoelig kunnen zijn. Je zal snel eraan wennen. Je kan een elektrisch epileer apparaat gebruiken, genaamd de epilady. Het verwijdert tot aan de wortels. Ook dat is makkelijk te doen. De eerste keren zal het ook gevoelig zijn, net als het harsen. Na paar keer zal je eraan wennen en de pijn zal wegtrekken. Benen ontharen of scheren is niet verstand. Want je zal meer stoppels krijgen en met scheren zal je sneetjes achterlaten. Kies je toch 1 van deze twee? Kies danvoor een creme.

Oksels ontharen

Oksels scheren is helemaal niet moeilijk. Gebruik bij het scheren van je oksels scheerschuim en natuurlijk een scheermesje. Zorg voor een scheermesje met minstens vier mesjes. Oksels kunnen ook worden geharst. Oksels zijn wel moeilijker als je het zelf wilt doen. Ga dan gewoon naar een schoonheidsspecialiste.

Bikini lijn ontharen

Scheren of harsen van je bikini lijn is wel wat makkelijker. Als je het scheert, gebruik dan wel een dun scheermesje, speciaal voor de bikini lijn gemaakt. Zo kan je er makkelijk bij. Koop niet een goedkope, maar een goede. Bijvoorbeeld van veet. Gebruik ook scheerschuim, scheer niet al te droog. Want je kan irritaties oplopen. Wat ook makkelijk te doen is, is harsen. Hier is wel gevoelig met het harsen, maar de voordeel is wel als je hier harst. Dan blijf het wel lang weg. Kan wel tot 4 weken oplopen.

Gezicht ontharen

Wenkbrauw en boven de bovenlip wordt wel vaak geëpileerd. Is het wel verstandig en handig voor de wenkbrauw? Beste is je bovenlip harsen. Voor speciale strips voor het gezicht zijn ook verkrijgbaar. Bijvoorbeeld van Veet.

Handen en voeten ontharen

Handen en voeten kunnen ook worden onthaard. Een scheerapparaat voor je wenkbrauwen, kan je ook gewoon simpelweg gebruiken voor je handen en voeten. Het heeft een kleine formaat + het is draagbaar. Ga je op vakantie? Blijf je lang weg? Dan kan je het altijd bij je houden! Zonder op te laden kan je het 48 uur gebruiken. En om het op te laden heeft het maar 4 uur nodig! Pas wel op dat je alleen scheert waar je haren hebt. De nadeel ervan is dat je anders andere haren erbij gaat krijgen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.